Voor wie?

Bij BC Krommerijnstreek kan gebadmintond worden door zowel jeugd als volwassenen. Lid worden kan vanaf 8 jaar oud (of na overleg met bestuur en trainer eerder). Voor volwassenen wordt zowel recreatief als op competitieniveau gespeeld. 

schuine rij shuttles smal 

Volwassenen: recreatief

Een aanzienlijk deel van onze leden bestaat uit recreanten. Nieuwe leden die voor het eerst beginnen, krijgen de beginselen van de badmintonsport bijgebracht. Voor belangstellenden die een keer een speelavond willen proberen, zijn er enkele leenrackets aanwezig. 

 

Volwassenen: competitie

In de laatste jaren zijn drie seniorenteams actief in de districtscompetitie van de Nederlandse Badminton Bond: twee gemengde teams en een herenteam. In 1985 is door onze vereniging voor de eerste keer deelgenomen aan de districtscompetitie. 

 

Jeugd

Kinderen zijn vanaf 8 jaar welkom bij onze vereniging (of in overleg met het bestuur en de trainer eerder indien mogelijk). De jeugd krijgt begeleiding en training die aansluit bij hun leeftijd en niveau. Dit betekent dat de training voor de allerjongsten (niveau 1) op een speelse manier gegeven wordt. Voor de oudere jeugd en de meer geoefende jeugdspeler (niveau 2) is de training wat intensiever. Al naar gelang het aantal deelnemers wordt per seizoen bekeken of de groepen samen of apart training krijgen. Naast de training worden in elk seizoen verschillende activiteiten georganiseerd. Helaas is er op dit moment geen jeugdcompetitieteam meer actief. Nieuwe jeugdleden dienen een badmintonracket aan te schaffen. Voor belangstellende kinderen die een speelavond willen proberen en daarna eventueel besluiten om lid te worden, is een leenracket beschikbaar.